KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Espanjan tie MM-lopputurnaukseen

Ei arvokisoja ilman Espanjaa. Lähes itseoikeutetusti Espanjan pitäisi olla mukana kaikissa jalkapallon arvokisoissa, niin selvästi se on maailman jalkapallomarkkinaa hallinnut viime vuosina. Espanja on kaksinkertainen hallitseva Euroopan mestari ja hallitseva maailmanmestari. Siinä on sellainen Track Record, että siihen ei ole mikään muu maa pystynyt jalkapallossa, koskaan. Ei edes Brasilia, vaikka se on voittanut maailmanmestaruuksia ja Etelä-Amerikan mestaruuksia, ole pystynyt vastaavaan. Espanja ratkaisi paikkansa MM-kisoihin viimeisellä kierroksella omasta karsintalohkostaan, kun se voitti kotikentällään Georgian 2-0. Näin se nähdään kymmenettä kertaa peräkkäin MM-kisoissa.

Espanja arvottiin Euroopan karsinnan arvonnan ykköskorista lohkoon I yhdessä Ranskan, Suomen, Georgian ja Valko-Venäjän kanssa. Jo arvonnan jälkeen oli selvää, että mitkä kaksi maata selviävät jatkoon tästä lohkosta, niin eri tasoisia maita Espanja ja Ranska ovat muihin verrattuna. Karsinnan edetessä olikin selvää, että juuri näin tulee käymään ja että suoraan MM-kisoihin menijä ratkaistaan Espanjan ja Ranskan välisissä otteluissa.

Espanja aloitti karsinnat viime syyskuun toisena pelipäivänä Georgian vieraana. Tahmean esityksen jälkeen Espanja onnistui tekemään voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä ja voitti ottelun vain 0-1, se riitti kuitenkin kolmeen pisteeseen. Lokakuussa sillä oli kaksi ottelua, ensin se kohtasi Valko-Venäjän vieraskentällä. Tässä ottelussa nähtiinkin jo tutumpaa Espanjaa, kun se murskasi kotijoukkueen lukemin 0-4. Viime lokakuun toinen ottelu olikin sitten paljon tärkeämpi lohkovoiton kannalta, Espanja sai vieraakseen hyvin karsinnat aloittaneen Ranskan. Espanja johti ottelua pitkään 1-0, mutta ottelun lisäajan neljännellä minuutilla Ranska tuli tasoihin ja ottelu päättyi siis 1-1. Näin ollen lohkovoitto oli vielä molempien ulottuvilla ja Ranska tavallaan pääsi etulyöntiasemaan, koska sillä oli vielä kotiottelu Espanjaa vastaan jäljellä. Espanjan tuskaa lisäsi viime maaliskuussa pelattu Espanja-Suomi ottelu. Suomesaa Gijonin ihmeenä kulkevan ottelu päättyi lopulta 1-1 lukemiin ja näin Espanja oli pakko voiton edessä toisessa maaliskuun ottelussa Ranskaa vastaan. Tasapelilläkin Ranska olisi suosikki edelleen lohkon voittoon. Huikean taistelun jälkeen Espanja kuitenkin haki 0-1 vierasvoiton Ranskasta ja nousi jälleen suosikiksi lohkovoittoon. Seuraavan karsintaottelun Espanja pelasi vasta tämän vuoden syyskuun toisen pelipäivänä. Ranska oli tässä välillä tarjonnut apua Espanjalle nyhjäämällä 0-0 tasurin Georgian vieraana. Espanja vieraili Suomessa 10. syyskuuta ja käytti ottelussa maalipaikkansa hyväkseen. Ei se juurikaan paremmin pelannut kuin Suomi, mutta oli tehokas, voitto vierasjoukkueelle 0-2. Näin ollen kahteen viimeiseen kotiotteluun sille jäi vaan lohkovoiton varmistelu hommat. Ensin se voitti Valko-Venäjän 2-1 ja sitten viimeisessä ottelussa Georgian 2-0. Näin se selvisi 3 pisteen marginaalilla lohkovoittajaksi ja selvisi suoraan MM-kisoihin.


Espanja pelasi kaiken kaikkiaan tasaiset karsinnat, ei mitään ihmeellisyyksiä, varmaa perussuorittamista. Mutta onko se samalla nyky Espanjan taso, varma perussuorittaminen. Vieläkö kaiken voittaneet pelaajat jaksavat intoutua tosissaan MM-tittelin tavoitteluun vai meneekö MM-kisat vain perussuorittamiseksi? Sekin kyllä riittää kisoissa pitkälle, mutta onko se isoin nälkä jo kuitenkin taltutettu? Karsinnoissa Espanja voitti 6 ottelua kahdeksasta ja pelasi 2 tasapeliä. Maalieroksi muodostui vain 14-3. Eli siis alle 2 maalia/ottelu tehtyjä maaleja. Tästä lukemasta olisin eniten huolissani Espanjan kohdalla. Lohko ei ollut niin vaikea, etteikö siinä olisi pystynyt tahkoamaan enemmänkin maaleja. Mutta oliko se sitä, että perusvarma pelaaminen riitti, eikä tarvinnut lyödä tauluun megalukemia? Espanja hallitsee lähes kaikkia pelaamiaan pelejä, se pitää palloa, mutta nykyisellään tuntuu, että sen pelityyli on jo niin hyvin muiden tiedossa, että sitä vastaan osataan pelata. Maalipaikkojen vähyys onkin pienoinen ongelma Espanjan pelissä. Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten pirteästi Espanjan ensi kesänä pelaa. Perusvarma suorittaminen vie varmasti kahdeksan parhaan joukkoon, mutta siitä eteenpäin pitää löytyä jotain muutakin. Jos sitä jotain muuta löytyy vieläkin, niin silloin Espanjassa voidaan juhlia jälleen arvoturnauksen mestaruutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti